4 gode råd til en billig ferie

4 gode råd til en billig ferie

Måske drømmer du om en rejse til Kilimanjaro, Bali eller Berlin. Uanset hvad koster det penge at rejse – og det kan for nogle være en udfordring. Men med et par tips og tricks kan du spare en masse penge. Det handler bare om at kende dem. Du får derfor 4 gode råd til, hvordan du finder en billig ferie, så du kan nyde sol og sommer under varmere himmelstrøg eller fart og frosne næser på sneklædte bakker.

Bestil i god tid

Du har måske ofte fået at vide, at du skal have is i maven for at få den billigste rejse. Men det er en sandhed med modifikationer. Faktisk er det sådan, at priserne på afbudsrejser bliver dyrere i de populære ferieperioder som helligdage og skolernes ferie. Hvis du kun har mulighed for at rejse på de tidspunkter, er det derfor en god idé at bestille din rejse i god tid for at få den så billigt som muligt. Når først du nærmer dig skoleferien bliver rejserne bare dyrere og dyrere – især hvis vejret herhjemme er dårligt. Det kan hurtigt mærkes på rejsepriserne.

Rejser du til gengæld uden for sæson, er det derimod en fordel for dig, hvis du hopper på en afbudsrejse. Jo længere du venter, jo billigere vil rejsen typisk blive. For når vi kommer helt tæt på afrejsedato, og rejseselskabet ikke har solgt tilstrækkeligt med rejser, sælger de typisk til udsalgspriser. Og så kan du slå til.

Slå til her og nu

Som tommelfingerregel skal du slå til, hvis du finder en virkelig god pris. Rejsemarkedet er hurtigt omskifteligt – og de fleste laver den fejl, at de lige skal tænke over det en ekstra gang. Det er helt naturligt, men det er også farligt, hvis du gerne vil have en billig rejse. For fra dag til dag kan prisen stige på nøjagtigt den samme rejse. Og så kan du se prisen stige mere og mere, mens du ærgrer dig over, at du ikke greb tilbuddet, da det var der.

Inden du sætter dig ned for at finde rejser, bør du derfor beslutte dig for på forhånd at slå til, hvis der er et godt tilbud. På den måde skal du ikke først igennem beslutningsprocessen, efter du har fundet den billige rejse. For det kan koste dig dyrt.

Arranger selv rejsen

Mange rejseselskaber udbyder pakkerejser. Det er en god og let måde at komme på ferie på – og særligt charterrejser er populære som pakkeløsninger, fordi nu skal du bare slappe af. Og en del af den afslapning består i, at rejsen er arrangeret for dig. Men det kan også være en dyrere måde at rejse på, fordi selskaberne naturligvis tager en bid for at arrangere. Hvis du vil rejse billigere, bør du derfor selv arrangere fly og hotel.

Og faktisk tager det ikke meget længere tid end at finde en pakkerejse. Der findes så mange gode hotel- og flysites, der sammenligner priserne, så en stor del af benarbejdet gøres for dig.

Vær fleksibel

Ét af de vigtigste råd, når det kommer til billige rejser, er fleksibilitet. Jo mere fleksibel, du kan være, jo billigere kan du komme ud at rejse. Det gælder særligt storbyferier, som mange tager på som en forlænget weekend. Og da de fleste har weekend fredag til søndag, er det også de dage, der er dyrest at rejse på. Hvis du derfor kan rejse ud onsdag eller torsdag og hjem mandag, vil der være en del at spare på flybilletterne.

Hvis du samtidig kan være fleksibel med afrejselufthavn både ud og hjem, er der også penge at hente her. For københavnere kan det godt betale sig at undersøge flypriserne fra lufthavnen i Malmø, ligesom folk i Jylland bør tjekke afrejse fra Hamborg ud. Det tager ikke lang tid at komme til lufthavnene, men der kan være store besparelser på at gøre det. Selvom du eksempelvis har rejst ud fra Hamborg til din destination, kan det godt betale sig at undersøge, om det er billigere at lande i en anden lufthavn i Danmark, eksempelvis Billund eller Aalborg. Men gør du det, skal du naturligvis have taget bussen til Hamborg, så din bil ikke står efterladt der.

God fornøjelse med din billige rejse.