Vild med skøn, dansk natur? Lej et sommerhus omkring det fredede Vadehav!

Vild med skøn, dansk natur? Lej et sommerhus omkring det fredede Vadehav!

Er din familie vild med unikke naturområder og sommerhuse? Vadehavet er et unikt, fredet naturområde, der byder på en hel masse dyre- og naturliv, og derfor er det det helt ideelle sted at tage hele familien med på ferie.

Foruden unikke naturoplevelser byder området nemlig også på en masse specielle, hyggelige og indbydende sommerhuse. Sommerhuse på Rømø er særligt populære, og Rømø er sammen med sin naboø Mandø et ganske unikt sted at holde ferie.

Nationalpark Vadehavet er et ‘must see’

Sommerhusområderne på Rømø og Mandø byder altså på Vadehavet, og det er ganske enkelt et område, du er nødt til at opleve med dine egne øjne. Området strækker sig faktisk helt fra Esbjerg ved Ho Bugt, og løber hele vejen ned til den hollandske by Den Helder. I dag er hele Vadehavet optaget på UNESCOs verdensarvsliste, men det var først i 2014, at den danske del af det specielle havområde, der er karakteriseret ved de unikke tidevandsforhold, blev optaget på verdensarvslisten.

Området er, på grund af den unikke beliggenhed, også et vigtigt sted for fugleliv. Her er det især svømme- og vadefugle, der er mulighed for at se, når de yngler og overvintrer.

Tag cyklen eller de gode vandresko med

En anden unik mulighed, der er ved de smukke øer Rømø og Mandø, er naturstier. Der er rig mulighed for en masse smukke cykelture eller vandreture, og det er naturligvis helt op til familien selv, om de foretrækker en god cykel eller et par gode sko.

Især Mandø er omringet af store, øde naturområder, og dyrelivet på øen er rigt og smukt. Og der er mulighed for at se en masse trækfugle, da de opholder sig i store flokke på øen.

Hvis familien hverken ønsker at cykle eller gå, kan vi spole tiden et par hundrede år tilbage – måske endda endnu mere. Der er nemlig mulighed for at leje heste på Rømø, så undskyldninger findes der ikke mange af.

Rimelig afstand til mindre og større attraktioner

En anden klar fordel ved området omkring Rømø og Mandø er mulighederne for de både mindre og større attraktioner. Helt lokalt findes der unikke attraktioner som Mandøbussen, Vadehavscenteret og Universe Oplevelsespark.

Har man bil, er der også gode muligheder for at opleve nogle af de større og landskendte attraktioner. Legoland ligger nemlig i en rimelig afstand, og selvom det tager lidt ekstra tid at komme dertil, er oplevelsen med garanti det hele værd.