Den suveræne ferie på ski Østrig

Den suveræne ferie på ski Østrig

Østrig har i mange år været blandt de mest populære rejsemål for de skisport interesserede, hvilket skyldes landets klima, der i vintersæsonen er ideelt til skisport. Derfor har Østrig i mange hundrede år tiltrukket skiløbere, der her kunne finde de ideelle betingelser for en spændende skiferie.

Østrig kan nemlig byde på masser af snedækkede bjerge, gletsjere og imponerende dale, der i dag er indrettet som sikre skiresorts med lifte, så det er nemt at komme op på bjerget igen for skiløberne. Mange danskere pakker bilen hver vinter og vil ned og stå på ski Østrig, idet mulighederne er ubegrænsede for både begyndere samt erfarne skiløbere. Mange finder ud af, de foretrækker et koldt bjerg at holde ferie ved frem for en varm badestrand, men mange elsker sikkert begge dele til hver sin tid.

Skisportsområder i Østrig

De 10 mest populære ski områder i Østrig listet efter popularitet er disse:

  1. Wagrain
  2. Bad Gastein
  3. Sölden
  4. Saalbach
  5. Ischgl
  6. Sell am See
  7. Schladming
  8. St. Anton
  9. Flachau
  10. Westendorf

 

Disse områder strækker sig op til 2.000 eller 3.000 meter, så der er rige muligheder for at finde stejle skiløjper, og områderne strækker sig mellem 77 km til 270 km. Wagrain er ubetinget favoritdestinationen, og her kommer mere end 150.000 danskere hvert år og står på ski i området, der strækker sig lige fra 600 m højde op til 2200 m højde, og pisterne er fordelt over 240 km. Østrig er ofte et oplagt valg til skiferien for børnefamilierne, da landet har gjort meget ud af faciliteterne for børnene. Overalt finder man børnevenlige faciliteter lige fra børnehaver til funparker og indelukkede ski områder til begyndere. Man finder også skiskoler og skiinstruktører, så man aldrig står alene med nogen problemer indenfor skisport.

Østrig har været pionerer indenfor skisporten, da de gjorde skiløb til både konkurrencesport og turistmagnet. Man har gjort meget for at opnå komfort og høj sikkerhed for skiløberne, således der findes effektive liftsystemer og behagelig indkvartering overalt i landet. De gamle og langsomme slæbe- og stolelifter er nu blevet udskiftet med moderne high-speed stolelifter med varme i sæderne og et stort antal gondol- og kabinelifter, så det er yderst behageligt at anvende denne transportform. Med snekanoner sørger man for at levere sne på alle ski områderne, såfremt vintervejret ikke har klaret denne opgave. Til afterskiing er Østrig også leveringsdygtig i både stemning samt fester og alkohol, når dagens skiløb er overstået. Det er derfor ikke overraskende, skisport er Østrigs nationalsport, og landet kan prale af sine 8.000 skianlæg fordelt rundt omkring i landet.

 

Her finder man de billigste skirejser

De fleste foretrækker at køre selv til skisportsområdet i egen bil, så det er nemt at medbringe ski og anden bagage, hvilket kan være vanskeligt at transportere i tog, bus eller fly. Østrig ligger trods alt ikke så langt fra Danmark, og hele familien kan normalt være med i bilen, og der er motorvej hele vejen, så det tager ikke mange timer at komme derned. De er mest praktisk at bestille overnatningssted i forvejen, så man undgår at skulle lede efter ledige værelser, når man når frem. Det er også billigst at bestille overnatning i forvejen, da man jo kan bladre mellem de mange tilbud, og især rejsebureauet Sunweb har masser af billige skirejser til Østrig på deres hjemmeside.