Mayrhofen er sommer i Tyrol

Mayrhofen er sommer i Tyrol

Mange skiturister rejser til Østrig, da landet gør rigtig meget ud af at tilbyde alle tilrejsende nogle gode oplevelser bade på samt udenfor skiområderne. De fleste har hørt om området Tyrol, der ligger i de østrigske bjerge, og dette er et meget populært feriested især til skirejser, og her finder man området Zillertal, der blandt andet består af et bedårende skiområde Mayrhofen.

Ofte benævnes Mayrhofen som Zillertal’s charmerende perle, hvilket sikkert skyldes det hektiske liv i byen med tyrolermusik samt masser af hyggelige gågader med butikker, caféer, restauranter, barer og konditorier. Der findes mange charmerende små landsbyer i området, man også bør besøge på turen, så skiferien ikke kun består af sne og ski.

 

Skiferie i Mayrhofen

Mayrhofen er en relative stor by, så her finder man to hovedlifter, der går op på hver sin side af dalen. På Ahornsiden kan man dyrke skiløb på alle niveauer med pist helt til byen, mens man på Penkensiden især finder pister til de rutinerede skiløbere. Man finder her den stejleste pist i Østrig. Pisten hedder naturligvis Harikiri, da den jo opfordrer til selvmordsmissioner, og den går for at være én af Østrigs absolut bedste. Man finder gletcheren Hintertux kun 15 minutters buskørsel fra Mayrhofen, så her er der garanti for godt skiføre året rundt. Mayrhofen er et meget attraktivt område, da her findes mange off piste muligheder såsom afterski med et hektisk natteliv. Mange vælger også at shoppe i de spændende butikker, og man bør også give kroppen og benene lidt velfærd med wellness behandling efter nogle fysik hårde dage på ski. Her findes også mange muligheder for at slappe af mellem skiturene for eksempel biografer, svømning, wellness og spa, bowling, kælke, spille tennis, dyrke fitness, spille squash eller stå på skøjter.

 

Sådan kommer man til Mayrhofen

Da Mayrhofen og Zillertal ligger langt fra lufthavnen, så vælger mange danske at køre hertil, hvilket er praktisk og billigt, da hele familien så kan komme med på turen. Udover at stå på ski kan man jo også tage på eventyr i naturen, idet man kan tage på vandreture, klatre eller bike for eksempel på actionbjerget Penken eller bjerget Ahorn. Stedet har et imponerende fugleliv med ørne, musvåger og ugler på nært hold. Det har aldrig før været så nemt at holde ferie i Mayrhofen, da rejsebureauet Sunweb nu tilbyder billige rejser hertil, og dette er kør-selv-ferier, hvor man får hytte med overnatning samt liftkort med i prisen. Der findes masser af attraktioner for børnefamilier i området, og køreturen gennem Alpernes imponerende bjergveje er også en stor oplevelse.

Billede: MaverixSnow

Billede: MaverixSnow