Firmabil kan benyttes i ferien

Firmabil kan benyttes i ferien

 

Biler er meget dyre i Danmark, da biler beskattes ved købet med en afgift på 180 % samt 25 % i moms, og desuden skal man betale grønne afgifter og vægtafgift til staten hvert år, og endeligt består brændstofpriserne også hovedsageligt af afgifter og skatter, men vi har vænnet os til at betale for at have glæde af den komfort, som biler giver os i hverdagen.

Uanset om man køber firmabil eller privat bil, så skal man påregne en månedlig udgift på flere tusinde kr. på en nyere bil, men det er alligevel bedre for de fleste frem for at skulle anvende offentlig transport og taxa i hverdagen.

 

Anvend firmabil lovligt på ferien

Mange kan sagtens klare sig uden bil i hverdagen til transport til og fra jobbet, men ofte er det behageligt med bil i ferier og weekender, så man kan tage familien med på ferieture og indkøbsture, og der findes faktisk flere lovlige metoder til at anvende firmabil til privatkørsel, så man derved ikke behøves at anskaffe to biler til denne opgave. Hvis man har et enkeltmandsfirma, kan man nemlig blot føre kørebog over bilens kørte km, hvorefter man selv kun betaler for den del af transporten, der har med privatkørsel at gøre.

Disse firmabiler anvender de såkaldte papegøjeblader med både gul og hvid baggrund, da de er en kombination af gule nummerplader (erhverv) samt hvide nummerplader (privat kørsel). Hvis maner ansat i et firma og har firmabil til rådighed, så kan man også i disse tilfælde tage bilen med hjem og anvende den til privatkørsel efter arbejdstid samt i weekender og ferier, da man igen blot afregner privatkørslen til firmaet. Fordelen ved disse løsninger er, man alligevel ikke kan køre i to biler på én gang, så man kan slippe for at investere i en privatbil ved siden af den normale firmabil, man har til rådighed.

 

Flex leasing

De fleste bilforhandlere tilbyder leasing af biler, og mange vælger den attraktive flex leasing model, idet man derved kan deles om udgifterne til firmabil. Man starter med at anslå det årlige antal km for både firmaet samt privatkørslen, og derefter opretter leasingfirmaet to separate leasingkontrakter, således hver part betaler et månedligt aconto beløb for den respektive andel af leasingudgifterne, og derefter efterreguleres beløbene hvert år, eller såfremt den ansatte stopper med at have rådighed over denne firmabil.

Hvis den ansatte påregner at køre 10.000 km privat om året, og firmaet påregner at køre 20.000 km årligt i bilen, så skal den ansatte hver måned kun betale 1.000 kr. om måneden i leasing, såfremt bilen koster 3.000 kr. om måneden. Dette er absolut realistiske skøn, da man eksempelvis hos bilforhandlerkæden Hyundai kan lease alle slags nye biler til yderst rimelige priser. En stor Hyundaii30 personbil kan leases fra kun 2.695 kr. om måneden, så det er altså muligt at være lidt kreativ og anvende denne firmabil til privatkørsel for et beskeden månedlig privatydelse.