Fakta om bilferier

Fakta om bilferier

 

En bilferie kan vel bedst defineres som en rejse, hvor man kommer frem til feriestedet ved anvendelse af egen bil. Dette er både den hurtigste og billigste rejseform, hvis familien skal holde ferie i Danmark, men det kan også være en billig feriemetode i hele Europa, men det bliver ofte mere dyrt, jo længere fra Danmark man rejser til. En bilferie er en slags kør-selv-ferie, idet man selv klarer transporten til feriestedet, som ofte er:

  • Sommerhus
  • Ferielejlighed
  • Hotel/Motel
  • Campingplads
  • Skihytte

 

Fordele ved kør-selv-ferier

Umiddelbart lyder det ikke sjovt at skulle sidde sammenklemt på en biltur på 500 km, 1000 km eller mere, men alligevel kan man have en komfortabel og bekvem transport i egen bil, hvis man blot har forberedt køreturen grundigt. Først og fremmest skal man sørge for, bilen er 100 % i orden, og man har alle bilens papirer i orden, således forsikring og afgift er betalt, og en vejhjælpsforsikring kan også være en god idé at anskaffe sig i forvejen.

Det kan totalt ødelægge en ferie, hvis bilen enten er for lille til al bagage og passagerer, eller hvis bilen ikke er vedligeholdt og bryder sammen på turen. Desuden vil man få mere ud af turen, hvis man tager pauser undervejs, så man måske overnatter på et hotel eller campingplads, og man kan også besøge attraktioner, der ligger på ruten til feriestedet. Det er også bekvemt, hvis man har adgang til en lille campingvogn, da man således under hele turen har mulighed for at stoppe på rastepladser og slappe af og få noget mad.

Når man ankommer til feriestedet, så kan man under hele ferien tage på ture i omegnen med bilen, så man slipper for at skulle leje bil eller anvende bus, taxi eller undergrundsbane på stedet. En bilferie kan mange gange være både billigere og mere fleksibel end andre transportformer, og man kan medbringe meget mere bagage end på flyrejserne, og man kan have flere souvenirs med hjem fra ferien, så derfor kan man kombinere rejsen med en indkøbstur, så rejen dermed bliver billigere.

 

Bestilling af ferien

På mange kør-selv-ferier kommer man til et sommerhus eller en anden form for feriebolig, og dette sted booker man bedst i forvejen, når det passer ind i jeres ferieplaner. Hvis der er tale om en skiferie, så kan det være svært at flyve direkte til området, og det er også problematisk at medbringe ski i flyet, så mange skirejser er kør-selv-ferier, og det gælder især Norge og Sverige samt Tyskland og landene omkring Alperne.

Det er svært at konkurrere med de billigere flyrejser ned til Middelhavet, men det kan sagtens betale sig at køre til Bulgarien, hvor man kan få en herlig solferie i luksushotel langs Sortehavet, som er Nordens Riviera. Man kan bestille hotelværelse hos de fleste store rejsebureauer eller ved hjælp af hjemmesiderne Agoda, Trivago eller Hotels.com. En nyere hjemmeside er Airbnb.com, hvor private udlejere overalt i verden for rimelige beløb udlejer dele eller hele deres private bolig til feriegæsterne, så denne alternative mulighed bør man også tage med i betragtning.